2010. július 25., vasárnap

Madáreledel

De még milyen! Ebben aztán van minden. Zab,búzacsíra,rozs,szezámmag,földimogyoró, dió, napraforgó,mazsola,fahéj, kókusz, méz. Soha sem szerettem a madáreledeleket, kicsit féltem is tőle, hogy nagyon rossz íze lesz és csak erőlködve tudom legyűrni, de szerencsére nem így van. DSCN7431A kókuszos és fahéjas nagyon finom. A simát még nem kóstoltam. Teszt gyanánt elindultam futni egy kicsit hosszabbat,vízzel és két ilyen szelettel. Az első másfél-két órában igyekeztem magam minél jobban lefárasztani. Arra voltam kíváncsi, hogy “élesben” mit tud vagyis, hogy milyen gyorsan és milyen mértékben tudja pótolni az elcsatangolt lóerőket.
Alapból elég kevés tartalékom van így egy rövidebb egy-két órás futásra sem indulok el legalább egy kis ropi vagy müzli nélkül.
A szokásosnál kicsit gyorsabban mentem majd mikor kezdett pirosba menni a mutató, benyomtam egy fahéjasat. Viszonylag könnyen lecsúszott ,nem volt nyammogós.
A hatásra sem kellett sokat várni. No, nem egyből rohantam ki a világból de fokozatosan egyre jobban éreztem magam és minden gond nélkül belefért még majd két óra.
Teljesen meggyőzött, tuti, hogy viszek párat augusztusban magammal.

2010. július 16., péntek

Salomon Speedcross 2

Jótevőimnek köszönhetően sikerült a Singel Track mellé beszerezni a “konkurenciától” is egy darabot. Már régóta szemeztem a Speedcrossal…nagyon tetszett,tetszik. Vagány, robosztus…elvben könnyű versenycipő de remélem kicsit hosszabb távokon is jó lesz. Speedcross 073
Ma próbáltam ki a nagy melegben. Kicsit féltem tőle, hogy elolvad a vékony talpa de szerencsére ez nem történt meg.:-) Alapból is furcsa a talpa, betonon mégfurább. Arra emlékeztet, mikor még kisgyerekként fociztam és a stoplis cipőben a labdáért néha ki kellett szaladni a betonra. Szóval betonon nem nagy élmény futni benne, meg szerintem nem is bírna sokat, hamar elkopna.
Egy keveset mindenképpen kell betonon mennem mert sajna nem az erdő szélén lakunk így valahogy ki kell jutni a városból.
De ha egyszer kiérek vele, nagyon ott van. Egyenlőre nem érezni rajta, hogy kemény lenne, teljesen komfortos. Valószínűleg ez meg fog változni ha majd  kitaposom kicsit. Bár nem hiszem, hogy keményebb lenne mint az XA volt.
Az emelkedőn nagyon jól viselkedik egyedül az apró köves részen tudtam megkapartatni.:-) DSCN7367
Síkon teljesen átlagos semmi negatív vagy pozitív dolgot nem tudok róla mondani.
Lefelé hihetetlenül jól kapaszkodik. Ezen felbuzdulva kicsit jobban nekieresztettem lefelé. Kíváncsi voltam, hogy mit bír. Aztán én nem bírtam. Nem tudtam olyan gyorsan menni lefele, hogy egy kicsit is kényelmetlen legyen.
Gondolok itt arra, hogy elcsúszik benne a lábam, megcsúszok… A bokámat is jól tartotta.
Egyenlőre úgy néz ki, hogy jól megleszünk de ez majd a napokban a  hosszabb tesztek alatt kiderül.  

2010. július 7., szerda

Kicsi a világ

Ezt eddig is tudtam de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire. Tegnap ahogy ballagtam fel az Egedre egy siklóernyős srácot előztem meg, biccentettünk egymásnak aztán mindenki ment tovább a maga kis világában. nah 111Fent nézelődtem, eszegettem egy kicsit, aztán pont mikor indultam volna felért a srác is. A zsákja majdhogynem nagyobb volt mint ő. Kérdeztem is , hogy milyen nehéz, ekkor derült ki, hogy francia és éppen az európai körútja közepén tart.
Szó szót követett és kiderült, hogy Chamoinx-tól nem messze lakik. Én meséltem neki, hogy milyen jókat lehet arra rohangálni és meséltem neki az UTMB-ről. Persze már többször is hallott róla és ismerőse is indult rajta.
  Ő pedig arról mesélt, hogy mennyire kicsinek érzi magát az ember ha a Chamoinx feletti hegyekről ugrál siklóernyővel…és azt is mondta, hogy a világ egyik legjobb érzése...elhittem neki és szinte kedvem támadt kipróbálni.
Olaszország, Szlovénia felől jött. Szlovákia, Lengyelország, Csehország felé tart haza.Repült a Balatonnál és Budapesten is. Megmutattam neki messziről a Kékest és elmondtam neki, hogy alacsonyabb mint a milyen magasan Chamonix fekszik.Egerből nagyjából Kiskunfélegyháza magasságáig próbál siklani aztán meg majd meglátja. Mondtam neki, hogy arrafelé nincsenek nagy hegyek ne is keresgéljen.:-)
nah 126
Szép kis kaland. Két hónap szabi aztán irány a nagyvilág. Mindig irigyeltem az ilyen embereket. Néha megfordult a fejemben, hogy nekivágok valami hasonló világjáró kalandnak de rájöttem, hogy túl lusta és kényelmes vagyok hozzá. Nem tudnék hónapokig a hátizsákomból élni. Pedig biztosan felejthetetlen élmény lenne.
Nic mesélt még kicsit a siklóernyőzés rejtelmeiről és a szépségeiről aztán lassan nekikészülődött…végre fújt rendesen a szél. Megbeszéltük, hogy augusztus végén találkozunk Chamonix-ban. Ő ment fölfelé én mentem lefelé.
Ahogy futottam le a hegyről még láttam ahogy egyre magasabbra és magasabbra emelkedik…

2010. július 1., csütörtök

TNF Single Track 2010

DSCN7140
Sajna egy cipő sem tart örökké így visszavonultattam a Salomon XA Pro-t. Nagyon jó kis cipő volt, nagyon szerettem.  A végére már fapados lett, hosszabbat nem is mertem futni benne, max le a boltba. ;-)
DSCN7091Igazából megint Salomont szerettem volna de egyszerűbb volt hozzájutni a North Face Single Track-hez. Igaz sokat kellett rá várni de így az első teszt alapján megérte. Eredetileg piros fekete lett volna aztán az csak nem jött össze így maradt a kék.  Sokkal puhább mint a Salomon volt. Nagyon jó a csillapítása és a bokámat is jól fogja annak ellenére, hogy nem magas. A súlya sem vészes. DSCN7122Nagyon kényelmes, olyan mintha egy nagy mamusz lenne rajtam. :-) Tetszik ahogy megoldották a nyelvét. Strapabírónak néz ki és rugalmas. Elsőre majd két órát mentem benne és picit se törte össze a lábamat és egy pillanatig sem volt szokatlan. A köveket jól fogja lehet vele “harapni” ;-)